..:: Zul + Sue = Darwisy ::..

By: abang zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 12-Aug-2009 02:05 Email | Share | | Bookmark
Lok Kawi Wildlife Park, Kota Kinabalu..

On our recent trip to KK last few weeks..we went to Lok Kawi Wildlife Park..
Darwisy was so excited to see the elephant, (he event feed the elephant) see photos below..a lot lot sof monkey, tiger, orangutan, chiver, birds and many more...
but i just manage to capture some of the photos as he was so eager and i'm busy chasing him rather than enjoying the view..pheuhhhhhh...

Labuan Financial Park view from the sea..

On the roof top of the ferry...

Sebelum masuk kita amik gambar dulu comel...

Tengok tu lari!!!....

Jom la amik gambar dengan mama depan ni kejap..."takknakkk!!!!heheheh

ooo..jom kita repair..

mama jom naik...'tak bleh la syg..takde driver dia'

the Borneo Pygmy Elephant..kecik jer...comel sgt2....

mommy..i wanna feed the elephant!!!



ok..now..its my turn to feed u!!

aummmm....

yess!! yes!!!

ahh..comel nye gajah tu...

the sleeping pak belang...



the cute baby org utan hanging on the rope..



Jom lariii....

Tgkla tu..tak larat nak mengejar dia..

Musang tangalong

Chital..??(rusa kot)


Thursday, 25-Jun-2009 07:21 Email | Share | | Bookmark
I'm loving it..

Makan McD kat sini la..bukan shopping mall..Labuan Airport la..
memula bawa keta dulu..(kat kedai coklat eraman)
yee..dah sampai..
View all 11 photos...
Sekarang ni ..haziq susah sgt nak makan..kalo bg makan ape2 mesti sikit sgt dia makan..
tapi kalo kat umah ibu dia, byk plak makan..ermm...mmg memilih..
Kalau bawa g McD..mm..mmg byk la dia makan..so malam tadi papa bawa g makan mcD..tgk la..betapa obses nya dia dgn fun fries...







Friday, 5-Jun-2009 00:46 Email | Share | | Bookmark
Swimming time..

 
 
 
View all 11 photos...
Last friday( about a week ago)..we went to this kinda resort near my home..
sbb nya nak bawa si kenit ni swimming..suker sgt dia..tgk la. tu..



Thursday, 28-May-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Bandung Day 3 (Part 4)

Ni gambo2 masa breakfast kat Hotel Mutiara..model nya haziq dgn neneknya..
teringin gak nak bawa haziq mandi kat pool tu.tapi tak sempat..pagi2 segan plak..ramai giler org tgh bekpes..hehehhe








Rumah Mode ni ok gak shopping..harga pun ok je..tak de la mahal mane..byk gak choice..




Anak aku yg galok tgk org utan..hehehe

My family..

Makan kat Cafe Rumah Mode..suka dekor dia..sleek n modern..

Siling dia cantik gak..(nak amik inspirasi renov. umah nnt) huhuhu...

ni haku ler..melayan si kecil tgk ikan koi..

Jalan Chihampelas...

sekitar chihampelas (tak berenti pon..asik lalu je 2 3 kali..sbb tiap2 kali lalu mmg masa2 yg kritikal) hehehhe..
ada org cakap kat sini a.k.a Kota Keamanan sbb byk super hero yg menjaga keamanan..huhuhu..iyo ko..
stakat dok mengangkang jer..tak nyer nak aman..hahahaha;P;P;P..wat eva la...







Wednesday, 27-May-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Bandung Day 2(Part 3)

Lepas lepak2 makan jagung..snap2 gambo kat dayang Sumbi, kitorg bertolka balik ke kota Bandung..tapi odw tu nak lunch kat Kampung Daun..makan makan sunda gak lagi..ermm..odw tu tu jumpa keta kuda tgh2 jalan..haziq punya la excited nampak kuda tgh jalan raya..comel je kuda2 dia..

ni trun dari gunung TP


pekan ni nama Lembang kot..kalo tak silap ler...

Sampai dah Kampung Daun..tempatnya mmg sejuk n view mmg cantik giler..
harga makanan dia ok gak ler..lebih kurang je macam PakChi Met kat jalan setiabudi..






masa sampai tu haziq mmg dok tdo jer...dalam stroller dia..sbb tpt tu pon mmg sejuk...

ni chalet tempat makan kitorg tu,masa tu tak jalan ke atas dah sbb haziq tgh tdo..
tpt ni mmg selesa..duduk bersila makan..hehehe..

ni buku menu dia..

sue tgh membelek menu..

Jus Alpukat..

Nasi Rawon dgn sup ekor..makanan yg supir kami order


Gurame bakar ..bestnya...

kangkung belacan pon best...

ada sambal..ayam kampung goreng

ni nasi parahyangan..kalo tak silap..satu periuk ni 3 org boleh makan..bertambah2 ..

surabi gula melaka

surabi cheese..

Order wafer blueberry gak tapi tak sempat nak snap..
Air kitorg order air kelapa, es lomen tea,jus alpukat..pastu ada lagi makanan lain..semua sekali jumlah dalam rp 330k jer..
Highly reccomended la kampung daun ni..kalo sesapa yg datang nak tgk view, nak makan puas hati..mmg berbaloi ke sini...
puas hati makan tghari tu..
Masa balik dari Kg Daun, jumpa pemandangan ni..menarik..so amik la gambo serba sikit..hehehe..




Sambungan...
Day 2 Petang-(29april 09)
lepas ke Tangkuban Parahu , balik tu singgah kat Kg Daun, petang tu sampai kat Hotel Mutiara semula kul 2ptg..capek gak..tapi dah disebabkan sue ngn mak dia tak sabo2 nak g Pasar Baru..so lps siap2 solat mandi2..pegi Pasar Baru plak..Pak Tatang bawa je kitorg..lgpun dia drive jer..yg penat berjalan nyer kitorg..hehehe:: .. ptg tu..memula tawaf Pasar Baru, mak sue nak beli telekung jer, kat kedai Nanang, Toko Laris yg glemer tu..

last2 end up mak sue beli blouse..sue tak bli ape2..just usha2 dulu..ni plak kedai kain Yabies..

masa ni tak beli gak sbb haziq dah ngamuk2..heheheh..esok2 la sue ckp..
Ni gambo stesen ketapi..masa odw ke Pasar Baru..

Haziq dah ngamuk2 ni..dekat2 kul 5ptg kelaur Pasar Baru, beli dinner utk haziq ngn neneknya kat foodcourt Pasar Baru, kitorg gerak ke Jalan Braga(dekat je ngn Jln Otista (Pasar Baru), nak beli painting, nak anto lukis potret gak
ni gambo2 painting kat Jalan Braga..



Lepas balik Jalan Braga, mmg dah penat giler..(tapi aku n sue masih kuat semangat) nak g FO plak..
so mak sue ngn haziq aku stay kat bilik hotel je..kitorg g ke Jalan Sumatera, nak cari baju2 utk budak kecil tu..
nak cari FO Toko Bale' Anak, tak jumpa, dapat Toko Anak Kecil je..tak minat sgt kat Toko Anak KEcil ni sbb baju2 dia tak kena ngn citarasa kitorg (padahal anak yg nak pakai)..so blah Toko Anak Kecil..gerak ke Toko Bale Anak..mmg best gak shopping kat sini..ni gambo depan Toko Bale Anak...

Banyak gak berabis kat sini..dekat2 1juta rp gak..baju budak dia menarik2...
HAbis shoping kat Toko BAle Anak, gerak ke Rumah Mode JAlan Setiabudi plak..giler kan?KAlo ikutkan hati mmg semua FO nak pegi malam tu g ak, tapi mmg dah tak larat badan ni..
kat Rumah Mode..dah macam zombie kampung pisang dah kitorg ni...hehehe..sempatla rembat 2-3 lai jeans, tshirt..pastu dah hilang ingatan..hahahhaha..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net